De vrolijkste dag van het jaar: 19 juni

20 juni 2009 | In Marketingpsychologie | door

Hoe voelde jij je gisteren? Zonder een bepaalde reden vrolijk? Volgens psycholoog Cliff Arnall is dat goed mogelijk. Volgens zijn wetenschappelijke berekening was het gisteren de vrolijkste dag van het jaar!

De 44-jarige wetenschapper heeft een aantal jaren geleden een formule bedacht waarmee hij de vrolijkste dag van het jaar kan berekenen. In deze formule heeft hij elementen bij elkaar opgeteld die het humeur kunnen beïnvloeden.

vrolijkste-dagWaarom is 19 juni zo’n vrolijke dag?
De vrijdag is sowieso een dag waarop veel mensen vrolijk zijn omdat het weekend begint. Tevens lag vrijdag 19 juni het dichtst bij de dag waarop de zomer begint. Ten slotte gaan veel mensen zich verheugen op hun zomervakantie die niet meer lang duurt.

De meest deprimerende dag in januari
Naast de meest vrolijke dag heeft Cliff Arnall ook de meest deprimerende dag berekend. Dit is de derde maandag van januari. Dan realiseren veel mensen dat hun goede voornemens alweer verbroken zijn en dat ze blut zijn door de feestdagen. Ook het slechte weer in januari speelt een rol aan de deprimerende stemming op de derde ‘ Blue Monday’ van januari.

Over de auteur

Ik, Maud Ebbekink, ben consumentenpsycholoog en oprichter van ConsumPsy. Ik maak websites gebruiksvriendelijker en winstgevender dankzij website-analyses en conversie-optimalisatie. Hierbij gebruik ik krachtige technieken uit de neuromarketing, online persuasion en conversiepsychologie. Ook train en adviseer ik marketeers en ondernemers bij de optimalisatie van hun site (zie ook de training 'Master Online Overtuigen' en 'Schrijven voor meer conversie').

Tags: ,


1 reactie op “De vrolijkste dag van het jaar: 19 juni

  1. Als ik voor mezelf mag spreken, klopt het wel. Ik heb vrijdag een erg leuke dag gehad ondanks dat ik mijn vakantie er al op heb zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.