Goede golfer ziet grotere hole

25 juli 2008 | In Marketingpsychologie | door

Golfers die goed spelen nemen de hole als groter waar dan spelers die slecht spelen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit in Indiana.

GolfEen groep van 46 golfers moest een aantal holes spelen. Hierna werd hen gevraagd om in te schatten hoe groot de hole was aan de hand van negen voorgetekende rondjes op een vel papier. Deze rondjes varieerden van 9cm tot 13cm, terwijl de hole in werkelijkheid een doorsnede van 10,8cm heeft. De golfers die het beste hadden gespeeld schatten de hole als groter in dan de golfers die slecht hadden gespeeld! Het wordt dus tijd om golfers te laten oefenen op het groter waarnemen van de hole…

Over de auteur

Ik, Maud Ebbekink, ben consumentenpsycholoog en oprichter van ConsumPsy. Ik maak websites gebruiksvriendelijker en winstgevender dankzij website-analyses en conversie-optimalisatie. Hierbij gebruik ik krachtige technieken uit de neuromarketing, online persuasion en conversiepsychologie. Ook train en adviseer ik marketeers en ondernemers bij de optimalisatie van hun site (zie ook de training 'Master Online Overtuigen' en 'Schrijven voor meer conversie').

Tags: , , , , ,


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.