Shoppen werkt voor vrouwen beter dan een bezoek aan de psycholoog

21 juni 2012 | In Marketingpsychologie | door

Beste mannen in Nederland: als jullie geen lege creditkaart willen, moeten jullie zorgen dat je vrouw stressloos door het leven gaat. Want shoppen werkt net zo goed tegen stress als een bezoekje aan de psycholoog. Ik hoef jullie vast niet uit te leggen voor welke oplossing je vrouw kiest!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat shoppen een goede manier is om met stressvolle situaties om te gaan. Shoppen is hiermee gepromoveerd tot een effectief bewezen anti-stress methode.

Shoppen is zowel geschikt voor stressmomentjes die je net hebt meegemaakt als voor potentiële stressvolle situaties in de toekomst. Na een stressvol moment is het shoppen een manier om op andere gedachtes te komen. Om de vervelende situatie te vergeten en deze in te ruilen voor leuke producten of kleding. Wanneer je in de nabije toekomst een moment van stress verwacht shop je bewuster. Je vermindert de stress door te zoeken naar producten die je door het stressvolle moment heen kunnen helpen. Je koopt bijvoorbeeld een design jasje of dure juwelen, omdat je denkt dat je dan als succesvoller overkomt bij een lastig zakelijk gesprek.

Shoppen is volgens de wetenschap een effectieve oplossing tegen stress. Je hoeft niet langer op de sofa te liggen bij de psycholoog. Je koopt gewoon een sofa! Probleem opgelost.

shoppende vrouwen

Lees meer over het onderzoek naar shopping therapy:
Retail therapy: Shopping to cope with future challenges

Over de auteur

Ik, Maud Ebbekink, ben consumentenpsycholoog en oprichter van ConsumPsy. Ik maak websites gebruiksvriendelijker en winstgevender dankzij website-analyses en conversie-optimalisatie. Hierbij gebruik ik krachtige technieken uit de neuromarketing, online persuasion en conversiepsychologie. Ook train en adviseer ik marketeers en ondernemers bij de optimalisatie van hun site (zie ook de training 'Master Online Overtuigen' en 'Schrijven voor meer conversie').

Tags: ,


1 reactie op “Shoppen werkt voor vrouwen beter dan een bezoek aan de psycholoog

  1. Ik weet wel zeker dat shoppen tegen de stress helpt. Mijn vriendin gaat stressloos door het leven zolang ze nieuwe spullen kan kopen! Gelukkig houdt ze daarbij ook nog een beetje verstand, dus omgaan met geld gaat goed. Maar je maakt haar ontzettend blij en stressloos als ze er weer even tegen aan kan. Ik denk dat het goedkoper is als een psycholoog ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.