Ik ga op vakantie en ik neem mee…

20 juli 2010 | In Boekrecensies | door

…een boek!  Heb jij geen zin om een roman of thriller te lezen? En zoek je boeken waarin je de wondere wereld van de marketing(psychologie) kunt ontdekken? Dan heb ik goed nieuws. Hier vind je een lijst met boeken die ik persoonlijk aanraad om tijdens je vakantie te lezen!

Top 3 marketing(psychologie) boeken

 1. Overtuigingskracht. De 50 geheimen van de psychologie van de beïnvloeding
  Auteurs: Goldstein, Martin & Cialdini

  Krachtige samenvatting van tientallen jaren marketingonderzoek. Pakkende voorbeelden en toegankelijke theoretische onderbouwing. Dit is mijn persoonlijke favoriete omdat de link tussen theorie en praktijk perfect wordt gelegd. Na het lezen van dit boek kun je direct zelf de beschreven beïnvloedingstechnieken toepassen!
 2. Advertising and the mind of the consumer
  Auteurs: Sutherland & Sylvester

  Uitstekend boek voor beginners in de reclamepsychologie. Duidelijke voorbeelden, goede theoretische onderbouwing en na het lezen heb je de basis van de reclamepsychologie onder de knie!
 3. Hoe pak je een oen zijn poen?
  Auteur: Pot

  Dit boek is klein maar fijn. Ideaal voor in je handbagage. Na je vlucht ben je een stuk wijzer op het gebied van marketing en onbewuste beïnvloeding van mensen. Interessante voorbeelden en kort maar krachtige theoretische uitleg.

Net nieuw binnen

In mijn koffer gaan een aantal boeken mee die ook een serieuze gooi gaan doen om in mijn boeken top 3 terecht te komen.

 1. De 49 gevaarlijkste verkoopmythen
  Auteur: Hoetmer
 2. The long tail: massa = kassa
  Auteur: Anderson
 3. Verlichting in business
  Auteurs: Klomp & Hospes


Heb jij nog suggesties? Laat dan een berichtje achter. Dan creëren we samen de ideale
‘Ik ga op vakantie en neem mee…’ boekenlijst!

Over de auteur

Ik, Maud Ebbekink, ben consumentenpsycholoog en oprichter van ConsumPsy. Ik maak websites gebruiksvriendelijker en winstgevender dankzij website-analyses en conversie-optimalisatie. Hierbij gebruik ik krachtige technieken uit de neuromarketing, online persuasion en conversiepsychologie. Ook train en adviseer ik marketeers en ondernemers bij de optimalisatie van hun site (zie ook de training 'Master Online Overtuigen' en 'Schrijven voor meer conversie').

Tags: , , , ,


1 reactie op “Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

​​AANBEVOLEN BOEKEN ​​over neuromarketing en marketingpsychologie
​​Ik las al 150+ boeken. ​Niet alles is een aanrader. Bekijk wat je wél moet lezen.