Veel webshops in strijd met de Nederlandse wet

27 september 2009 | In Marketingpsychologie | door

Ik hoorde vorige week van een advocaat dat veel webshops in Nederland zich eigenlijk niet aan de wet houden. Veel webshops gebruiken alleen Ideal, waarbij het gehele aankoop bedrag van te voren betaald moet worden. Dit mag dus niet!

rechtzaakVolgens de wet mag je aan consumenten nooit een grotere aanbetaling vragen dan 50%. Je mag mensen wel de keuze geven om alles vooruit te betalen. Het mag echter niet de enige betaal mogelijkheid zijn. Dus… naast een Ideal betaling moet je ook een andere betaalmethode aanbieden waarbij niet meer dan 50% van het aankoopbedrag aanbetaald hoeft te worden. Bijvoorbeeld verzending onder rembours.

Artikel 7:26 BW


Over de auteur

Ik, Maud Ebbekink, ben consumentenpsycholoog en oprichter van ConsumPsy. Ik maak websites gebruiksvriendelijker en winstgevender dankzij website-analyses en conversie-optimalisatie. Hierbij gebruik ik krachtige technieken uit de neuromarketing, online persuasion en conversiepsychologie. Ook train en adviseer ik marketeers en ondernemers bij de optimalisatie van hun site (zie ook de training 'Master Online Overtuigen' en 'Schrijven voor meer conversie').

Tags: , ,


2 reacties op “Veel webshops in strijd met de Nederlandse wet

  1. Grappig! Denk dat de meeste ondernemers hier inderdaad niet bij stil staan.

    Heb je ook een bron vermelding naar het wetsartikel? Wel zo handig ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.