Vervang je vrienden voor een Whopper

12 februari 2009 | In Marketingpsychologie | door

Het is verleden tijd om zoveel mogelijk ‘vrienden’ te verzamelen op je hyves, facebook of linked. Volgens trend watchers is het namelijk hip om te ‘ontvrienden’ op sociale netwerk sites. De Burger King speelt in op de netwerk moeheid die heerst.

Verwijder vrienden uit FacebookIn Amerika is de Burger King slim omgegaan met deze hype door een speciale ‘’Whopper Sacrifice-campagne” op te zetten. Wanneer je minimaal 10 vrienden verwijdert uit je Facebook krijg je een gratis Whopper. De ‘vrienden’ die je schrapt krijgen een mailtje dat hij is verwijdert als vriend in ruil voor een Whopper.

De Burger King speelt mijns inziens leuk in op de trend om te ontvrienden. Echter heb ik zo mijn twijfels over de mail die gestuurd wordt naar de afgewezen vrienden. Wel biedt deze mail de mogelijkheid om snel de Whopper campagne te promoten. Immers hoeft maar 1 persoon 10 ‘vrienden’ te schrappen om weer 10 mensen in aanraking te laten komen met de actie.

Wat vinden jullie? Is de enigszins kwetsende mail een goede manier om de actie te promoten? Of zou de Burger King een meer vriendelijke strategie moeten kiezen om zijn Whopper actie duidelijk te maken?

Over de auteur

Ik, Maud Ebbekink, ben consumentenpsycholoog en oprichter van ConsumPsy. Ik maak websites gebruiksvriendelijker en winstgevender dankzij website-analyses en conversie-optimalisatie. Hierbij gebruik ik krachtige technieken uit de neuromarketing, online persuasion en conversiepsychologie. Ook train en adviseer ik marketeers en ondernemers bij de optimalisatie van hun site (zie ook de training 'Master Online Overtuigen' en 'Schrijven voor meer conversie').

Tags: , ,


1 reactie op “Vervang je vrienden voor een Whopper

  1. Geld stinkt niet voor zulke grote bedrijven. Het ligt eraan wie in welk perspectief je denkt. Ik zou persoonlijk niet snel zo’n Whopper nemen of ik bevriend ze daarna weer.

    Maar stel dat je toch zoiets hebt van dat je al het ‘gruis’ in je netwerk eruit wil halen, dan kan ik me voorstellen dat je het snel zou doen. Dus het ligt eraan hoe erg het ‘in is’ om te ontvrienden.

    Ik denk dat als je mensen verwijdert die je maar 5 minuten in je hele leven gesproken hebt, dat ze het dan niet zo erg vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.