Hoe herken ik een goed SEO bedrijf?

8 februari 2009 | In Marketingpsychologie | door

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, is een vreemde business. Garanties om hoog te komen in Google kan geen enkel bedrijf u geven. Ook is ‘het geheim van de smit’ een kreet die vaak voorkomt onder SEO experts. Dit maakt het voor een leek haast onmogelijk om goed te beoordelen met welk zoekmachine optimalisatie bedrijf u wel of niet in zee moet gaan. Wat kunt u doen om meer inzicht te krijgen in de werkelijke expertise in een bedrijf?

zoekmachine optimalisatie bedrijfGeen gladde praatjes maar eerlijke informatie
Een bedrijf met experts in zoekmachine optimalisatie zullen de tijd nemen om u, als klant, goed te informeren over de mogelijkheden van zoekmachine optimalisatie. Wanneer een zoekmachine optimalisatie bedrijf u zonder blikken of blozen de hoogste positie in Google beloofd mag u achterdochtig worden. Garanties zijn namelijk niet te geven in zoekmachine optimalisatie! Een goed bedrijf beloofd u geen gouden bergen, maar geeft u een realistisch beeld wat er mogelijk is met zoekmachine optimalisatie. Dit zullen zij doen met behulpvan een zoekwoorden
onderzoek.

Zoekwoorden onderzoek
Zoekmachine optimalisatie experts zullen altijd zelf voorstellen een zoekwoorden onderzoek te doen. Dit houdt in dat wordt bepaald wat de meest gebruikte zoekwoorden voor uw branche of product zijn. Oftewel, op welke woorden moet u zoekmachine optimalisatie gaan toepassen. Aan de hand van dit vooronderzoek kan een zoekmachine optimalisatie expert een schatting geven hoe hoog uw website kan komen met een bepaalde tijdsinspanning. Een goed bedrijf beloofd u geen gouden bergen, maar geven u een realistisch beeld wat er mogelijk is met zoekmachine optimalisatie. Wanneer u in een branche zit waarbij veel concurrentie met zoekmachine optimalisatie bezig is zult u minder makkelijk hoog kunnen komen in de zoekmachine. Een echte zoekmachine optimalisatie expert communiceert dit duidelijk met u.

Link building
U heeft vast wel eens gehoord dat linkbuilding belangrijk is voor uw positie in Google. Dit klopt inderdaad, maar er zijn nog honderden andere belangrijke factoren in zoekmachine optimalisatie. Wanneer een zoekmachine optimalisatie bedrijf alleen aan linkbuilding doet is dit geen gespecialiseerd bedrijf. Link building kunt u zelf ook, hier hoeft een niet een duurbetaalde ‘expert’ voor in te schakelen!

Landing pages
Landingpages zijn pagina’s in uw website die geheel geoptimaliseerd worden voor 1 woord of woordcombinatie. De teksten en zoekwoorden in de pagina zijn afgestemd op het zoekwoord zodat deze pagina op exact dat zoekwoord goed te vinden zal zijn. Deze techniek werkt vooral bij zoekwoorden waar weinig ‘concurrentie’ voor is. Een landingpage kan alleen in combinatie met andere zoekmachine optimalisatie technieken kan succesvol zijn. Vraag een zoekmachine optimalisatie bedrijf dus hoe zij landing pages inzetten tijdens de zoekmachine optimalisatie.

Techniek van uw website
Uw website heeft ook alles te maken met zoekmachine optimalisatie. Dit heeft te maken met de technische opbouw van uw website, de content en aantrekkelijkheid van uw pagina. Een goed zoekmachine optimalisatie bedrijf kijkt óók naar uw website.

Kortom, een échte SEO expert geeft u goed onderbouwd advies, zet een combinatie van verschillende technieken in, én kijkt naar uw huidige website.

Over de auteur

Ik, Maud Ebbekink, ben consumentenpsycholoog en oprichter van ConsumPsy. Ik maak websites gebruiksvriendelijker en winstgevender dankzij website-analyses en conversie-optimalisatie. Hierbij gebruik ik krachtige technieken uit de neuromarketing, online persuasion en conversiepsychologie. Ook train en adviseer ik marketeers en ondernemers bij de optimalisatie van hun site (zie ook de training 'Master Online Overtuigen' en 'Schrijven voor meer conversie').

Tags: , , , , , , ,


1 reactie op “Hoe herken ik een goed SEO bedrijf?

 1. Geachte mevrouw Ebbekink,

  mijn naam is Ellis de Beer en ben studente aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht.
  Momenteel loop ik stage in een hotel. Mijn afstudeeronderzoek gaat over zoekmachineoptimalisatie.
  Zou u mijn een reactie kunnen sturen, zodat ik de vragenlijst naar u toe kan sturen?

  Met vriendelijke groet,

  Ellis de Beer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *